Centrul Spa al hotelului include piscina cu apă sărată încălzită la o temperatură cuprinsa între 30-36 grade Celsius, sauna finlandeză și sala de fitness.

Piscina cu apă sărată încălzită

      Cu lungimea de 17 metrii, lățimea de 9 metri și adâncimea cuprinsă între 1.40-1.80 metri, piscina cu apă sărată încălzită la o temperatură cuprinsă între 30-36 grade Celsius este garanția unei experiențe relaxante și revigorante.  Cu o compoziție bogată în natriu, potasiu, magneziu, calciu, iodură și bromură de natriu, apa sarată încălzită nu are doar un caracter relaxant ci și unul terapeutic.  Bromul este un sedativ al sistemului nervos, participând la reglarea activității nervoase superioare. Cel mai frecvent își găsește utilizarea în combaterea insomniilor.  Proprietățile apei  sărate încălzite sunt însă  mult mai complexe, fiind indicate în tratarea bolilor reumatismale dar și a maladiilor ginecologice.   Capacitatea piscinei  este de 54 de locuri, capacitate care pe timpul verii este suplimentată de locurile disponibile pe terasa pentru plaja. De asemenea, centrul dispune și de vestiare cu dulăpioare individuale, securizate.

Sauna finlandeză
Hotelul Dobsi*** dispune de o saună finlandeză cu o capacitate de 12 locuri.

       Sauna uscată, cunoscută și sub numele de saună finlandeză, este o modalitate de relaxare și terapie practicată din cele mai vechi timpuri, fiind cunoscută de mai bine de 1000 de ani. Beneficiile saunei uscate sunt numeroase și vizeaza mai multe domenii.  Relaxarea fizică și mentală este un beneficiu adiacent al saunei. Căldura are rolul de a relaxa mușchii,  prin urmare, sauna este benefică pentru alinarea durerilor provocate de artrită, fiind de asemenea  recomandată și după un antrenament de fitness. Prin transpirația indusă, toxinele sunt eliminate din organism iar pielea este revitalizată fiind curățată în profunzime.  De asemenea, sauna întărește sistemul imunitar și  este foarte indicată ca terapie în formele uşoare de astm bronşic, bronşită, dureri musculare şi de ligament sau reumatism.  Nu trebuie uitat nici efectul tonifiant care este de un real ajutor în tratamentul insomniilor, stresului și depresiei.

 Contraindicații

  • Boli inflamatorii acute interne (în special ficat și rinichi)
  • Infecții generale febrile, virale sau bacteriene
  • Infarct de miocard în stadiul acut
  • Stare de decompensare cardiovasculară
  • Tulburări severe ale circulației cerebrale
  • Epilepsie
  • Glaucom
  • Boli sexuale
  • Tumori
  • Boli venoase cronice

 

Sala de Fitness

      Sala de fitness pune la dispoziție o gamă largă de aparate de ultimă generație, printre care aparatul multifuncțional dotat cu sac de box ,care lucrează toate grupele de mușchi, banda de alergat modernă care permite ajustarea unghiului pantei, bicicleta eliptica și stepperul, cele din urmă oferind și posibilitatea conectării cu tableta iPad / Bluetooth și iRunning +, ceea ce face posibilă, de exemplu, practicarea joggingului în Alpi, în capitalele lumii și în alte locuri interesante. Traseul poate fi urmărit prin intermediul Google Maps sau Street View direct pe ecranul dispozitivului mobil. Ecranul LCD prezintă o multitudine de informații utile, inclusiv viteza, timpul, distanța, pulsul și caloriile arse.